Hlavní obsah

Neznámý člověk zaútočil na tramvaje s pasažéry, možná střílel

– PRAHA

Čtyřem tramvajím pražského dopravního podniku někdo ve čtvrtek navečer mezi 18. a 19. hodinou rozbil skla. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, i když ve vozech byli cestující. Podle prvního sdělení mluvčí dopravního podniku Michaely Kuchařové byla okna prostřelena. Policie v pátek uvedla, že se o střelnou zbraň nemuselo jednat. Verzí, co mohlo poškození skel způsobit, je více.

Článek

Mluvčí pražské policie Eva Brožová uvedla, že není zatím jasné, kdo a jak přesně tramvaje poničil, podle ní však nikdo neviděl žádnou střelbu.  "V této fázi vyšetřování se balistici přiklánějí k názoru, že poškození okna způsobil kulatý předmět o vyšší hmotnosti, ale nižší rychlosti. Nemusí to být střelná zbraň," doplnila mluvčí v pátek během dne.

Připustila, že poničení čtyř souprav na různých linkách ve stejný čas napovídá, že by nemuselo jít o náhodu. Poškození nahlásil dopravní podnik, když tramvaje přijely do vozoven. K jednomu útoku došlo u Nákladového nádraží Žižkov, k dalšímu u Hlavního nádraží, dále v zastávce Husinecká a na Hlávkově mostě. "Poškozeny byly linky 5,14 a dvě tramvaje linky 9," doplnila pro Novinky Kuchařová

Útočník v jednom případě mířil - ať už zbraní nebo kamenem - na kabinu řidiče a poškodil přední sklo. V ostatních třech případech byla poškozena skla boční.

Policisté ještě během noci postupně prohlédli všechny poškozené tramvaje. V pátek se opět zaměřili na tramvaj, kde byl útok směřován na kabinu řidiče. Současně vyslýchají svědky, kteří se jim přihlásili.

Reklama

Výběr článků

Načítám