Hlavní obsah

Šéf pánského klubu stanul před soudem kvůli žhářskému útoku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Majitel jednoho z největších ostravských erotických klubů Cassandra Miroslav Beniš a jeho vyhazovač Zdeněk Rosička stojí od úterka před ostravským okresním soudem kvůli žhářskému útoku na luxusní novostavbu ostravského podnikatele Libora Adámka. Oba obžalovaní svou vinu popírají a každý se ji snaží svalovat na toho druhého.

Článek

Architektonicky výjimečný dům v Ostravě - Staré Bělé, jehož hodnota se podle odhadů pohybuje kolem sedmi miliónů korun, se vzňal letos 19. února. "Jen díky včasnému zásahu hasičů nedošlo k jeho úplnému zničení," uvedl státní zástupce. Požár způsobil škodu na budově 2,4 miliónu a další milión na zařízení domu.

Podle obžaloby Beniš nejprve rozstřílel vstupní dveře a prolezl dovnitř, kde podpálil peřiny. Rosička, který ho na místo dovezl, se podle obžaloby dopustil pouze nepřekážení trestného činu a porušování domovní svobody tím, že u rozstřílených dveří sbíral nábojnice, které by mohly přivést policii na stopu.

Beniš u soudu řekl, že v inkriminovanou dobu se pohyboval po ostravských nočních klubech, kde popíjel alkohol. "Vůbec si nepamatuji, že bych u toho domu byl," řekl u soudu Beniš.

Beniš s majitelem domu podnikal

Mimo jiné prohlásil, že s majitelem podpáleného domu Liborem Adámkem dříve podnikal. V poslední době s ním ale prý měl dlouhodobé konflikty a v osudný den se spolu dokonce poprali.

"Byl častým návštěvníkem nočního klubu, když ale měl vypito, dělal ostudu a napadal mne před personálem a před hosty," řekl Beniš. Dodal ale, že nikdy by se Adámkovi nemstil ničením majetku.

Soudce odročil hlavní líčení na polovinu srpna, kdy by mohl být vynesen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám