Hlavní obsah

Chlípník osahával opilé nezletilé chlapce

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Za osahávání nezletilých chlapců a podvody potrestal ve čtvrtek teplický okresní soud 31letého Roberta Javůrka třemi roky vězení, které mu podmíněně odložil na pět let. Muž se rovněž musí léčit v sexuologické ambulanci, nestýkat se s nezletilci a zaplatit škodu peněžním ústavům. Soud ho uznal vinným z trestných činů pohlavního zneužívání, ohrožování mravní výchovy mládeže a z úvěrového podvodu.

Článek

Javůrek podle rozsudku osahával a hladil přirození dvojici nezletilých chlapců v době od února 2004 do června následujícího roku a jezdil s nimi i do pražských hotelů Hilton, Corinthia Tower či Don Giovanni. Muž chlapcům podle soudce Miroslava Čapka rovněž nabízel alkohol a cigarety.

"Znalec potvrdil, že trpí homosexuální pedofilií. Případ byl zamotaný i proto, že obžalovaný určitou dobu žil s matkou jednoho z chlapců a staral se o něj. Druhý chlapec je z problémové rodiny a již jednou byl sexuálně zneužit," dodal Čapek. Oba nezletilci, kterým ale Javůrkovy choutky nijak nevadily a ani na nich nezanechaly následky, skončili v diagnostickém ústavu.

Peněžním ústavům a leasingovým společnostem pak způsobil škodu za 133 000 korun, dalších téměř 870 000 korun mu firmy kvůli nepravdivým údajům v úvěrových smlouvách nevyplatily. Javůrek v dokumentech uváděl, že je zaměstnán v truhlářství s měsíčním příjmem čtrnácti tisíc korun, což nebyla pravda.

Rozsudek je pravomocný, protože obžalovaný i státní zástupce se vzdali práva na odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám