Hlavní obsah

Záchranářský kamión je připraven na ostrý zásah

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za účasti čelních představitelů města a záchranného bezpečnostního systému byl ve čtvrtek po poledni předán do ověřovacího provozu unikátní záchranářský modul určený pro likvidaci krizových událostí velkého rozsahu. Pražská záchranná služba tak jako jediná v České republice nyní disponuje velkým, mobilním týlovým pracovištěm pro déle trvající zásahy.

Článek

Záchranářský kamión je od čtvrtka připraven na svém stanovišti v Praze 8 kdykoli vyjet. Mnohatunový kolos v tradičních barvách pražských sanitek nabízí kromě rychlého zprovoznění na místě neštěstí dispečerské pracoviště, prostory pro vedení zdravotnické zásahu, kuchyňku, sociální zařízení se sprchou, zásobníky vody, zdravotnického materiálu a potřebné vybavení.

"Modul nabízí možnost ošetření deseti až patnácti osob před jejich dalším transportem do nemocnice. Pro tyto účely je také zařízení vybaveno všemi potřebnými přístroji stejně, jako je tomu v klasických sanitkách," uvedl ředitel pražské záchranné služby Zdeněk Schwarz.

Modul bude sloužit pro potřeby Prahy a Středočeského kraje. Kromě krizových mimořádných událostí se jeho využití předpokládá při zdravotnických asistencích na velkých společenských, kulturních a sportovních akcích.

Z parkovacího místa v obří garáži vyvezl kamión pražský primátor Pavel Bém. Další zajímavostí je, že kolos zatím nenese žádné jméno. Pražská záchranka za tímto účelem zřídila speciální e-mailovou adresu, na které budou lidé návrhovat název modulu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám