Hlavní obsah

Za střelbu po lidech obviněn z pokusu o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Přerovští policisté obvinili z pokusu o vraždu čtyřiačtyřicetiletého muže, jenž v pondělí v pondělí střílel brokovnicí po padesátiletém muži z Loučky u Lipníku nad Bečvou. Při střelbě pachatel podle obvinění zranil policistu. Dále bude muž čelit obvinění za porušování domovní svobody, poškozování cizí věci a za nedovolené ozbrojování.

Článek

Muži hrozí až 15 let vězení. Uvedla to severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Obviněný muž byl umístěn v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. "Poškozením a devastací bytu byla způsobena škoda ve výši nejméně 400  tisíc korun. Motiv jednání pachatele bude předmětem dalšího šetření," doplnila mluvčí.

Muž se podle policistů nejprve zmocnil brokovnice svého otce a začal v obci Podhoří bezdůvodně střílet kolem sebe. Střelec poté odjel osobním autem do nedaleké Loučky. [celá zpráva]

Zastavil u jednoho z domů a zazvonil na padesátiletého majitele. Po slovní rozepři na něj vzápětí vytáhl pušku. "Několikrát vystřelil směrem na vchodové dveře rodinného domku. Poté se obrátil směrem k vedlejšímu domu, odkud se na místo sbíhali místní občané. Začal na ně útočit slovně. Řekl jim, že mají zalézt domů, jinak je postřílí. Několikrát vystřelil a zasáhl okolní domy a zaparkované auto," uvedla mluvčí.

Při střelbě zasáhl padesátiletého majitele domu, jenž utrpěl tříštivou zlomeninu pravé ruky a broky jej zranily na těle. Muž se musel podrobit čtyřhodinové operaci a byl umístěn na jednotku intenzivní péče olomoucké fakultní nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám