Hlavní obsah

Řidiče smrtícího kamiónu šetří policie

– TÁBOR

Podezření z ublížení na zdraví čelí řidič kamiónu, který v pondělí odpoledne narazil do kolony stojících vozidel na silnici E55 mezi Planou nad Lužnicí a Soběslaví na Táborsku. Zdemoloval osm aut. Při nehodě zemřeli dva lidé, dalších osm utrpělo zranění.

Článek

Při tragické nehodě zemřeli dva muži ve věku 49 a 32 let. Muž, který byl od nehody s těžkými poraněními transportován vrtulníkem do českobudějovické nemocnice, je již mimo ohrožení života. Informoval o tom ředitel zdravotnického zařízení Břetislav Shon.

"Řidiče vyšetřujeme na svobodě. Nejsou důvody vazby a nyní čekáme na expertizy a vyhodnocení. Teprve až získáme všechny podklady může začít někoho obviňovat. To může trvat i několik dnů či týdnů," uvedl k vyšetřování mluvčí Táborské policie Miroslav Doubek.

V úterý začali policisté vyslýchat i další účastníky nehody. Při vyšetřování probíhá také vážení automobilu a podrobný průzkum místa neštěstí.

Řidič kamiónu, který z karambolu vyvázl bez zranění, nedodržel podle policie bezpečnou vzdálenost a nejspíš se dostatečně nevěnoval řízení. Ve velké rychlosti narazil zezadu do vozidel, a způsobil tak domino efekt. Náraz zasáhl osm vozidel - šest osobních a dvě nákladní. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Kamión smetl osm aut, dva lidé zemřeli

Tragická dopravní nehoda se stala v pondělí odpoledne na silnici první třídy mezi Planou nad Lužnicí a Soběslaví na Táborsku. Kamión zde narazil do osmi...

Výběr článků

Načítám