Hlavní obsah

VyVolený Fraš zkolaboval a k soudu nepřijde

Právo, tim
PRAHA

Ačkoli verdikt nad desetičlennou skupinou z agentury Eli Bohemia, která čelí obžalobě z kuplířství, mohl padnout již v pátek, kvůli kolapsu jednoho z obžalovaných bude možná muset předseda senátu jednání odročit až na září.

Článek

Michal Fraš, někdejší účastník reality show VyVolení, který ve společnosti fungoval jako řidič, zkolaboval a teď leží na jednotce intenzivní péče v litoměřické nemocnici. K tomu, aby mohlo líčení po několikatýdenní přestávce řádně pokračovat, soud potřebuje Frašův nový souhlas pro jednání v nepřítomnosti. Obhájkyně Jana Kesslerová musí do úterý jeho svolení sehnat. V opačném případě by bylo podle předsedy senátu Petra Šimůnka líčení odročeno na zářijový termín.

Kesslerová se v pondělí přímo od Obvodního soudu pro Prahu 3 s Frašem telefonicky spojila. "Leží na ,jipce‘, ale nepředpokládá, že by byl v nemocnici dlouho. Jeho zdravotní stav však není takový, aby se účastnil soudu. Je upoután na lůžko a souhlasí, aby soud jednal v jeho nepřítomnosti," uvedla před senátem obhájkyně. Písemný souhlas prý Fraš zkusí poslat z nemocnice prostřednictvím faxu.

Koho vlastně vozí prý netušil

Firma Eli Bohemia vznikla jako odnož slovenské společnosti. Stejně jako mateřská agentura nabízela v inzerátu práci hostesek. Zájemkyně však musely provozovat sexuální služby pro zámožné klienty, někdy za nimi vyjížděly i do zahraničí. Organizátorem aktivit v Česku byl podle obžaloby Slovák Maroš Kucbež. Do kauzy je zapleten mj. i přední český fotograf Adolf Zíka.

Obžalovaní vinu popírají, dívky prý věděly, do čeho jdou. Nikdo je podle nich k ničemu nenutil. Fraš od začátku tvrdí, že sice pro Eli Bohemia krátce pracoval, vůbec ale netušil, že vozí luxusní prostitutky.

Přátelství rychle vyprchalo

Dívky, které v minulosti ve firmě působily, si navíc jeho jméno mnohdy ani nevybavovaly. V pondělí si na něj ale vzpomněla jedna z bývalých pracovnic, kterou soud díky zvláštnímu ustanovení mohl vyslechnout mimo hlavní líčení.

"Párkrát mě vezl na letiště nebo odvážel z něj," uvedla. Mezi ní a Frašem prý vznikl i přátelský vztah. "Pomohl mi při stěhování do mého nového bytu. Po týdnu až 14 dnech to ale vyprchalo," svěřila se 22letá dívka. Práci pro Eli Bohemia skončila po měsíci. "Když jsem ale zjistila, v čem vlastně spočívá, šla jsem pryč," řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám