Hlavní obsah

Muž chtěl objednat vraždu své ženy přes inzerát

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

K plzeňskému krajskému soud míří kriminální případ, který je svým způsobem vyjímečný. Státní zástupkyně Václava Brýdová podala na jednatřicetiletého manažera soukromé firmy z Plzně obžalobu z trestných činů přípravy vraždy a pohlavního zneužívání. Muž trpící podle psychiatrů sexuální deviací hledal na inzerát zabijáka, který by umlčel jeho o 12 let starší manželku.

Článek

Zřejmě měl strach z toho, že ho udá za sexuální perverznosti, které údajně prováděl s nevlastní mladistvou dcerou. Sám k vraždě nenašel odvahu.

"V internetové kavárně si loni v srpnu zadal na internetový server dva inzeráty, jestli se najde profesionál nebo profesionálka k najmutí pro vraždu. Několik osob se mu ozvalo a on si nakonec vybral muže ze Slovenska, po kterém požadoval za mezi nimi dohodnutou finanční odměnu 60 tisíc korun usmrcení své manželky.

Poskytl mu přesné osobní údaje jako popis, fotografii a dále informace o tom, kde pracuje, o vozidle ve kterém jezdí a jaké léky užívá. Její smrt měla být podle jeho instrukcí fingovaná jako nešťastná náhoda. Měl na mysli například dopravní nehodu nebo předávkování léky," řekla žalobkyně.

Cizinec, který se na inzerát ozval, nakonec objednavatele zločinu udal policii. Byl to totiž publicista na volné noze, který inzerát objevil náhodou. "Nejprve si myslel, že se jedná o žert. Když ale komunikace pokračovala v konkrétních údajích, dostal strach a raději to oznámil," uvedla Brýdová.

Podle ní nebyla vražda manželky u obžalovaného muže jen pouhou myšlenkou ale učinil už zřejmé kroky k její realizaci. Žena mu vyhrožovala okamžitým rozvodem, když se dozvěděla od své dcery, k jakým perverznostem ji nutil.

Dceru nutil, aby jej týrala

"V několika případech pod pohrůžkami, zákazy , tresty, přísliby výhod a dalším psychickým nátlakem tehdy 16letou dívku nutil, aby se před ním obnažovala, píchala jej do přirození špendlíkem, bičovala mu přirození opaskem a kopřivami, přivazovala mu na něj plastové lahve s vodou , kapala horký vosk a pouštěla elektrický proud. Sám jí naopak svazoval prsa provázkem, za což jí platil penězi," konstatovala žalobkyně.

Muž se k tomu nikdy nepřiznal. "Tvrdí, že se stal obětí jejího komplotu," řekla Brýdová.

Že jde o člověka trpícího sexuální úchylkou potvrdili i znalci, kteří ho během trestního řízení vyšetřili. "V jeho počítači jsme ještě zajistili materiály, které svědčí o jeho duševní poruše. Měl tam například uložené fotografie, kde zachytil své vlastní zvrácenosti nebo obsáhlou perverzní komunikaci s různými ženami přes internet," uzavřela Brýdová. Muži, který je vyšetřován ve vazbě, hrozí za přípravu vraždy až 15leté vězení. .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám