Hlavní obsah

Muž brokovnicí ohrožoval rodinu, dva lidi zranil

OLOMOUC

Padesátiletý muž byl v pondělí vpodvečer postřelen v Loučce u Lipníka nad Bečvou na Přerovsku. Několikrát jej postřelil jiný muž brokovnicí. Zraněného převezli záchranáři do nemocnice. Při přestřelce byl zraněn také jeden ze zasahujících policistů. Poranil ho odražený náboj. Policie už pachatele, který zbraní ohrožoval několik lidí a poté se zabarikádoval, dopadla.

Článek

Muž nejprve v obci Podhoří ohrožoval zbraní svou rodinu. Když pro něj přijeli policisté, odjel do sousední Loučky a postřelil tu může, který byl dříve jeho kolega. Pak se zabarikádoval v jeho domě a výstražně střílel kolem sebe.

"Muž střílel z domu a ohrožoval i tamní obyvatele. Při přestřelce byl lehce zraněn od odraženého náboje také jeden z policistů. Na místo poté dorazila zásahová jednotka, která muže odzbrojila," řekla policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Motiv zatím není jasný, střelec byl zřejmě posilněn alkoholem a má zdravotní problémy.

Postřeleného muže jsme převezli na oddělení urgentního příjmu do olomoucké nemocnice. Měl střelné poranění z brokovnice horních končetin a zřejmě i hrudníku," řekl šéf olomoucké krajské záchranné služby Ivo Mareš.

Záchranáři se na místo střelby vrátili o něco později ještě pro policistu. "Byl také postřelen," uvedl Mareš. Záchranáři ho ošetřili na místě-

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám