Hlavní obsah

Za krádeže starožitností si šéf gangu odsedí 8,5 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Po třech letech projednávání vynesl v pondělí Krajský soud v Plzni rozsudek nad jedenáctičlenným gangem zlodějů, kteří se v letech 1998 až 2000 podíleli na rozkrádání a prodeji starožitností. Šéf gangu Jindřich Lemon dostal trest na 8,5 let, jeho synovi soudci udělili trest osmiletý. Celkem dostali všichni odsouzení dohromady 50 let a osm měsíců.

Článek

Škoda, kterou gang napáchal při vloupání do kostelů a zámků byla odhadnuta na desítky miliónů korun. Podle obžaloby byl v čele skupiny pětapadesátiletý Jindřich Lemon z Plzně, který se staral o zajištění poptávky a prodej vzácných církevních předmětů. Jeho pravou rukou byl údajně jeho syn. Nelegálně získané věci prodávali většinou do Německa.

Nejvíce věcí zmizelo za působení gangu v zámcích a kostelech v západních Čechách. Loupežím se však věnovali i v hlavním městě a na dalších místech České republiky. Všichni byli obžalováni z podílnictví a krádeží. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám