Hlavní obsah

V Praze se potápěla loď, narazila do Karlova mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V přístavišti v Praze na Dvořákově nábřeží se v sobotu večer potápěla výletní loď Odyssea. Podle policie zachytila o jeden z pilířů Karlova mostu. Plavidlo poté začalo nabírat vodu. Na palubě bylo podle informací televize Nova asi 20 cestujících, kteří bezpečně vystoupili. Předběžná škoda na lodi byla vyčíslena na čtyři milióny korun.

Článek

"Loď se dále nepotápí, je zajištěna, zatěsňují se otvory, čerpá se voda a nehrozí, že by dále klesala," uvedl ještě v sobotu velitel hasičů Václav Kratochvíl. Loď je nakloněna na levobok.

Z plavidla uniklo podle hasičů pouze minimální množství ropných látek, avšak ty se podařilo zachytit nornými stěnami a sorbentem. Ohrožení vody ropnými látkami nehrozí.

"Při projíždění obloukem Karlova mostu zachytila loď o jeden z pilířů, a to bokem plavidla pod čarou ponoru," uvedla v neděli policie na svých internetových stránkách. V lodi střet způsobil prasklinu, kterou dovnitř tekla voda. Policie havárii vyšetřuje jako obvyklou dopravní nehodu. Dechová zkouška na alkohol byla u kapitána lodi negativní. Škodu odborníci upřesní, až plavidlo vytáhnou.

Podle informací hasičů čerpání vody skončilo zhruba dvě hodiny před půlnocí. Dvaatřicetimetrovou loď pro více než 160 lidí pak předali majitelům. "Nyní je stav stabilizovaný," sdělil majitel plavidla, firma EVD, v tiskové zprávě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám