Hlavní obsah

Lupiči prohýřili milióny ve veřejných domech

– ÚSTÍ NAD LABEM
Právo, top

Čtyři lupiče, kteří mají na svědomí šest bankovních loupeží a jeden pokus o loupež v Mostě, Teplicích, Lovosicích a Praze, dopadli severočeští kriminalisté. Právu to v pátek potvrdila severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová s tím, že uloupených 2,5 miliónu korun většinou prohýřili ve veřejných domech.

Článek

"Vedle čtveřice ve věku 27 až 34 let je podezřelý z účasti na jednom případu také 28letý policista, který se akce účastnil jako řidič a 36letý příslušník Armády ČR. Ten rovněž zajišťoval několik loupeží jako řidič," upřesnila Hrubešová s tím, že všichni pachatelé jsou z Mostecka.

Dva z obviněných se loupeží účastnili aktivně, zbytek jako řidiči. "Policista byl v pátek obviněn z loupeže a od policie bude propuštěn bez finančních nároků. U policie sloužil v hlídkové službě na Mostecku. Při jeho účasti pachatelé loupež v Praze nakonec neprovedli. Jeho trestnou činnost šetří Inspekce ministra vnitra a státní zastupitelství," uvedla policistka.

Gang loupil od konce letošního února do 10. května. Vybíral si menší pobočky a dobu, kdy bylo uvnitř peněžního ústavu málo klientů. Dva lupiči ve věku 27 a 33 let vždy vešli do banky, s pistolí v ruce přiměli klienty lehnout si na zem a pokladní jim měla vydat peníze. Obviněným hrozí trest odnětí svobody v trvání pět až dvanáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám