Hlavní obsah

Nejdříve si objednal a zaplatil pohřeb, pak se oběsil

– ZNOJMO
Právo, miv

Nezvyklý případ sebevraždy prověřují znojemští policisté. Na událost je upozornila pracovnice pohřební služby, u které si jednasedmdesátiletý muž objednal svůj pohřeb. Policie po oznámení našla následující den muže oběšeného na vlastní zahradě.

Článek

Vše začalo již ve čtvrtek minulého týdne, kdy senior dorazil do kanceláře pohřebnictví a dohodl veškeré náležitosti pro pohřeb. Poslední službu na místě také zaplatil, aniž by pracovnice společnosti tušila, že poprvé v životě mluví s objednavatelem a pohřbeným v jedné osobě. Následující den ráno ale v poštovní schránce našla občanský průkaz objednavatele pohřbu s plánkem, kde jej najdou.

"Překvapená žena okamžitě volala na policii. Na určené místo ihned vyjela policejní hlídka a muže, který si předcházející den zařídil svůj vlastní pohřeb, našla bez známek života oběšeného na stromě na vlastní zahradě," uvedla tisková mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Policisty čeká prakticky spíše jen formální prošetření příčiny smrti, prověřují ale motivy činu seniora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám