Hlavní obsah

Na Vsetínsku havaroval školní autobus, 17 raněných

VSETÍN

Školní autobus převážející 42 dětí havaroval ve středu dopoledne v Lidečku na Vsetínsku. Při nehodě se zranilo 16 dětí a řidič protijedoucího nákladního auta. Pod autobusem se utrhla krajnice, když se autu vyhýbal. Policisté na silnici řídí dopravu kyvadlově, v místě se však tvoří kolony.

Článek

Sanitky odvezly do nemocnice na prohlídku všech 40 dětí z autobusu a řidiče nákladní Avie. V autobusu cestovali školáci ze třetích a čtvrtých tříd, jeli do plaveckého bazénu.

"Tři děti jsme si zde nechali na dvoudenní pozorování s podezřením na slabý otřes mozku, dalších 13 prošlo ambulantním ošetřením. Jednalo se pouze o drobné oděrky a pohmožděniny. Zbývajících 26 dětí jsme preventivně prohlédli a pustili domů," uvedla pro Novinky mluvčí vsetínské nemocnice Jana Oborná.

Podle předběžných informací se řidič nákladního autobmobilu snažil vyhnout dírám na silnici a přejel přitom částečně do protisměru. Řidič protijedoucího autobusu vjel ve snaze vyhnout se střetu na krajnici, která se pod ním propadla.

"Autobus se sesunul částečně do příkopu a zůstal stát v náklonu 45 stupňů. Hasiči na místě autobus podepřeli kládami, aby zabránili jeho překlopení na bok," uvedl pro Novinky k dramatické situaci mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

V místě neštěstí poblíž Čertových skal se tvoří kolony. Policie řídí dopravu kyvadlově. Hasiči na místo povolali vyprošťovací jeřáb. "Naše technika však na vyproštění nestačila a musíme na místo dopravit speciální, těžkotonážní jeřáb," doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám