Hlavní obsah

Opilý řidič smetl kočárek s kojencem a ujel

– PÍSEK
Právo, Novinky, ČTK, Pavel Orholz

U obce Dobev na Písecku se v neděli odehrála dopravní nehoda, která si vyžádala zranění chodce a tříměsíční holčičky v kočárku. Podle policie sjel opilý šestačtyřicetiletý řidič v zatáčce u obce Dobev na levou krajnici. Sražený chodec po nárazu rozbil čelní sklo automobilu, kočárek s dívenkou byl odmrštěn stranou.

Článek

Dítě utrpělo podle písecké policejní mluvčí zranění a bylo převezeno do nemocnice v Písku na jednotku intenzivní péče. Policisté nalezli řidiče v obci Dobev a dechovou zkouškou u něj zjistili 2,04 promile alkoholu.

"Šel jsem zrovna s dcerou na nedělní procházku směrem k místnímu rybníku Stašov po úzké silnici, když jsem se ohlédl, viděl jsem, jak se na mě řítí auto ze zatáčky. Snažil jsem se uhnout, ale on mě ze strany nabral a kočárek letěl ode mě asi osm metrů, obrátil se ve vzduchu, ale pak jako zázrakem dopadl na kolečka," popisoval pro Právo těžké okamžiky Petr Rybák.

Poznamenal, že ihned potom, co se zvedl z kapoty auta, kde prorazil hlavou čelní sklo, utíkal ke kočárku, aby zjistil, co je Marušce. "Kočárek byl zcela zdemolovaný a ona křičela, ale zdálo se, že jí vcelku nic není. Ihned jsem volal policisty i sanitku. Řidič mezitím ujel," konstatoval Rybák, který utrpěl při nehodě naraženiny i oděrky a v úterý už byl v zaměstnání. Dále zmínil, že má na řidiče neuvěřitelný vztek.

 "Bylo ještě štěstí, že trefil zrovna mě, protože vážím přes devadesát kilo. Na té silnici však chodí spousta lidí do přírody na procházku a například žena by ten náraz asi nezvládla," je přesvědčený Rybák. Jeho dcera Maruška by měla být až do středy v nemocnici na pozorování. "Je tam s ní i manželka a zatím to vypadá dobře," konstatoval Rybák.

Počínání řidiče zcela odsuzuje. "Je dobře, že ho policisté potom chytili a doufám, že za to bude pykat. To, že nadýchal dvě promile, se dozvídám až od vás, a když to řeknu slušně, je to obrovská nezodpovědnost," doplnil.

V Karlových Varech se stala 20. dubna letošního roku podobná nehoda. Řidič zde srazil na chodníku čtyři lidi. Velmi vážná zranění přitom utrpěl roční chlapec, který byl v kočárku. Chlapec byl převezen do pražské nemocnice. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Řidič smetl na chodníku matku s kočárkem

Řidič v Karlových Varech vjel ve čtvrtek odpoledne s osobním vozem na chodník a srazil několik chodců včetně dvou matek a jejich dětí. Roční dítě, které bylo...

Výběr článků

Načítám