Hlavní obsah

Zřítila se část domu, pět rodin zůstalo bez domova

– TÁBOR

Dramatický večer prožili ve čtvrtek obyvatelé domu v Jeronýmově ulici v Táboře. Krátce po půl sedmé se část domu zřítila. Neštěstí se obešlo bez ztrát na životech a zraněných, všichni stačili dům včas opustit. Pět rodin však zůstalo bez střechy nad hlavou.

Článek

"Obyvatelům se během několika málo okamžiků podařilo navzájem se varovat a dům včas opustit. Z důvodu možného dalšího ohrožení a činnosti záchranářů bylo okolí ulic Jeronýmova a Nerudova uzavřeno," uvedl Miroslav Doubek z Policie ČR. Od začátku praskání domu do zřícení stěny uběhlo jen pět minut.

V domě žilo čtrnáct lidí, z toho šest dětí. Zřítila se jedna stěna a část bytů ve všech třech patrech domu. Pracovníci sociálního odboru radnice na místě nabídli rodinám náhradní ubytování.

Policie událost vyšetřuje jako obecné ohrožení. V těsném sousedství poškozeného domu se buduje víceúčelový bytový komplex. Policisté dočasně zakázali provádět další stavební práce na tomto objektu. Je totiž možné, že výstavba souvisí se zřícením domu. Stav domu posoudí statik a zjištění příčin zřícení posoudí soudní znalec v oboru.

Pět rodin je bez domova, naštěstí nebyl nikdo zraněn, všichni stačili opustit dům včas

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám