Hlavní obsah

Spadlá májka usmrtila mladíka na Rokycansku

ROKYCANY

První májové ráno se stalo osudným dvaadvacetiletému mladíkovi ve Volduchách na Rokycansku. Kolem sedmé hodiny ráno k případu vyjížděli plzeňští záchranáři, ale muže se jim nepodařilo oživit. Novinkám to sdělila mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková.

Článek

Policisté se domnívají, že se májka zřítila poté, co se ji mladíci nerozvážně pokoušeli pokácet. Případ je stále předmětem vyšetřování. Policie nevylučuje, že by za neobyvklou zábavou mladíků mohla být konzumace alkoholu.

"Zatím není jasné, kdo tragédii způsobil. Míru zavinění určí až vyšetřování," řekla ČTK plzeňská policejní mluvčí Jolana Číhová.

Šokováni tragickým neštěstáím byli i místní lidé. "Takové ráno jsme nečekali. Tu mládež jsem neznala. Přišla ze sousední obce k ránu, když už jsme přestali májku hlídat. Nikdo nepočítal s tím, že by ji ještě někdo kácel. Na nedaleké lavičce pospávali poslední tři strážci. Stožár májky, který skupinka kácela sekerkou, spadl na zaparkovaný automobil, odrazil se od něj a zasáhl toho mladíka. Záchranáři ho už nemohli oživit," upřesnila pro ČTK starostka obce Miroslava Kodlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám