Hlavní obsah

Dva muži se samopalem přepadli banku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Dva maskovaní a ozbrojení lupiči přepadli ve čtvrtek za plného provozu pobočku Komerční banky v Plzni na Borech. Na tísňovou linku to oznámili pět minut po půl jedenácté pracovníci bezpečností agentury, která banku hlídá. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Množství ukradených peněz nechce policie z taktických důvodů prozradit.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Muži vyhrožovali svými samopaly. Ilustrační foto

Článek

"Jeden z lupičů vtrhl do pobočky a přeskočil ochranné sklo pokladny. Podle informací svědků byl asi 170- 175 centimetrů vysoký a velice mrštný. Na sobě měl tmavé kalhoty a mikinu s nápisem Policie na zádech. Přes hlavu měl nasazenou tmavozelenou kuklu," upřesnila Michaela Altmannová z plzeňského ředitelství policie.

Jeho komplic zůstal stát u vchodových dveří a v ruce držel samopal. "Tento muž byl asi 180-185 centimetrů vysoký a na sobě měl černou kombinézu. Na hlavě černou kuklu," upřesnila Altmanová. Podle ní bylo v době přepadení uvnitř banky asi deset lidí, včetně personálu.

Policisté zjistili, že oba maskovaní muži z místa činu odjeli osobním vozem, patrně značkou Hyundai Sonata. Modrá sonata byla opatřena registrační značkou 2P6 78-22 a od 21. března byla na seznamu odcizených vozidel. Pachatel ji toho dne odcizil v plzeňské Gerské ulici.

Policisté po dvojici pachatelů pátrají, pokud by někdo zaregistroval zmíněný vůz, prosím, bezodkladně informujte Policii ČR na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám