Hlavní obsah

Důchodkyně dostala za vraždu manžela deset let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud uložil ve čtvrtek desetiletý trest jednasedmdesátileté Marii Bodlákové z Plzně za vraždu svého bývalého, o deset let staršího manžela. U soudu se žena k činu nepřiznala, v přípravném řízení policistům však ano. Podle soudu zabila svého muže v srpnu 2004 ranami francouzským klíčem do hlavy.

Článek

Odsouzená u soudu tvrdila, že manžel odešel v osudný den ráno na procházku a už se nikdy nevrátil. Jeho smrt si údajně nedokáže vysvětlit. Podle soudního spisu však propukla mezi manžely hádka, po které žena svého muže udeřila. Ten podlehl zraněním na místě.

Podle obžaloby tělo následně odvezl z bytu na skládku ve Všerubech na Plzeňsku jejich syn. Tam ho o několik dnů později našel náhodný chodec. Syn původně policistům řekl, že ho matka zavolala a řekla mu, co se stalo. Údajně viděl otcovu mrtvolu ležet na zemi v bytě. K odvezení těla na skládku se přiznal, u soudu ale nevypovídal.

Bodláková se s manželem kdysi rozvedla, pak se zase vzali a znovu se rozvedli. Poslední roky spolu žili, ale nebyli úředně oddáni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám