Hlavní obsah

Chatař nepřežil výbuch propan-butanu

Právo, naj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Tragédie se odehrála ve středu po půlnoci v chatové oblasti Malá Všeboř u Jesenické přehrady na Chebsku. Majitel jedné z chatek, která začala hořet po výbuchu propan-butanové láhve, zemřel poté, co v šoku vyběhl ven. Poškozeny byly i dvě sousední chaty.

Článek

"Výbuch a následný požár chatky oznámila ve středu v 0:32 hodin na tísňovou linku žena, která zdůrazňovala, že jsou uvnitř propan butanové lahve," uvedl mluvčí hasičů Karlovarského kraje František Petr. "Chata byla po výbuchu a požáru zcela zdemolována. Majitele nalezli až po osmé hodině policisté se služebními psy nedaleko přehrady."

Hasiči ve zdemolované chatě nalezli pět propan butanových lahví. "Neštěstí podle všeho způsobila ta, která byla v okolí ventilu poškozena," řekl Petr. Oheň se rozšířil i na dvě sousední chaty, které silně poškodil. Poničen byl i skleník a přístavky v okolí.

Pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů na místě neštěstí zasahovalo téměř osm hodin. Škody byly předběžně odhadnuty na půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám