Hlavní obsah

Stav sraženého ročního Kubíka se stále nezlepšuje

Právo, vor
KARLOVY VARY

Zdravotní stav jednoročního Jakuba B. z Karlových Varů, který ve čtvrtek skončil na chodníku pod koly osobního vozidla v městské čtvrti Stará Role, se stále nezlepšuje. "Jeho zdravotní stav je stále stejný. Jedná se o život ohrožující stav," uvedl mluvčí Thomayerovy nemocnice v Praze Petr Mach. "Stále je napojen na umělou ventilaci," dodal.

Článek

Jakub při nehodě, při které vypadl pod vozidlo z kočárku, utrpěl poranění mozku a lebky a utrhla se mu slezina. [celá zpráva] Naopak lépe je na tom jeho pětiletý bratranec Robin, který byl v sobotu propuštěn z dětského oddělení karlovarské nemocnice. "Ten chlapec už je v pořádku, takže byl propuštěn," řekla v neděli Právu mluvčí nemocnice v Karlových Varech.

Na chirurgickém oddělení karlovarské nemocnice ale zůstává Jakubova Matka Iveta B. "Má už za sebou všechna vyšetření, ze kterých vyplynulo, že nebude muset podstoupit žádnou operaci. Lékaři doufají, že se jí podaří vyléčit konzervativní léčbou," dodala Marková a připomněla, že matka utrpěla zlomeniny žeber a lopatky a také otřes mozku.

Policie už v pátek obvinila řidiče pick-upu Vlastimila F. z Karlových Varů z trestného činu ublížení na zdraví, kde mu hrozí trest v rozmezí šesti měsíců až pěti let. Řidič je z nehody zdrcený a hodlá se jít do nemocnice matce Jakuba omluvit.

Reklama

Související témata:

Související články

Řidič smetl na chodníku matku s kočárkem

Řidič v Karlových Varech vjel ve čtvrtek odpoledne s osobním vozem na chodník a srazil několik chodců včetně dvou matek a jejich dětí. Roční dítě, které bylo...

Výběr článků

Načítám