Hlavní obsah

Maláčová uspěla u soudu se Zapletalem kvůli miss

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Michaela Maláčová může i nadále pro svůj projekt používat název Česká Miss. Rozhodl o tom v pátek pražský městský soud, který nevyhověl žalobě organizátora konkurenční soutěže Miss České republiky, kterou pořádá agentura Miloše Zapletala.

Článek

Maláčová a Zapletal loni v listopadu soudu sice nahlásili pokus o smír, nakonec ale bylo nařízeno líčení. Zapletal v žalobě chtěl, aby soud Maláčové a její společnosti Miss Marketing zakázal používat název Česká Miss, a "parazitovat" tak na projektu Miss ČR. V pokusu o smír Maláčové navrhl jiné varianty názvu, například Miss Universe ČR, Maláčová to ale odmítla.

Zapletalův právník Petr Toman se proti verdiktu pravděpodobně odvolá. "S rozsudkem nemohu souhlasit, mám odlišný právní názor," uvedl Toman. Sporem by se tak zabýval Vrchní soud v Praze. Toman u soudu zdůraznil, že Zapletalovi nevadí vznik konkurenční soutěže. Maláčová a její firmy se ale podle něj dopustily nekalé soutěže, když volbou názvu svého projektu zapříčinily nebezpečí záměny obou projektů.

Maláčová: Zapletal nemá na miss monopol

Maláčová, která v pátek k soudu narozdíl od Zapletala dorazila, verdikt přivítala. "Pan Zapletal soutěže krásy nevymyslel, nemá na ně monopol, včetně toho označení, k tomu přihlédl i soud a to je podle zdravého selského rozumu pro všechny pochopitelné," uvedla bývalá "Zapletalova miss" Maláčová. Svému konkurentovi vzkázala, ať s ní soutěží raději v zajímavosti projektů.

První ročník České Miss se konal loni v únoru, nedávno se uskutečnil druhý. Jde o první soutěž krásy, v níž o nejkrásnější dívce rozhodovali přímo diváci. První Českou Miss se stala Kateřina Smejkalová, která Česko reprezentovala na Miss Universe. Korunku pro druhou Českou miss obdržela nedávno devatenáctiletá Renata Langmannová z Ivanovic na Hané. Sama Maláčová je držitelkou titulu Miss ČR z roku 1991.

Reklama

Související témata:

Související články

Druhou Českou Miss je Renata Langmannová

Druhý vyrovnaný ročník soutěže krásy Česká Miss v pátek vyhrála plavovláska z Moravy Renata Langmannová (19), která získala kolem pětadvaceti procent hlasů....

Výběr článků

Načítám