Hlavní obsah

V českotěšínském kostele se plynem přiotrávilo 17 lidí

Právo, hon
ČESKÝ TĚŠÍN

Sedmnáct lidí skončilo v nemocnicích na pozorování poté, co se ve čtvrtek odpoledne nadýchali plynu ve společenském sále evangelického kostela v Českém Těšíně.

Článek

Informoval o tom mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. "V místnosti probíhala oslava 80. narozenin jedné z obyvatek města, které se účastnilo sedmnáct lidí. Všichni se patrně nadýchali plynu, ale jen tři z nich měli silnou nevolnost," uvedl Kůdela.

Přestože většina návštěvníků kostela neměla příznaky otravy, sanitky všechny věřící odvezli do nemocnic za účelem pozorování.

Hasiči podle něj odvětrali objekt přetlakovou ventilací a uzavřeli hlavní uzávěr plynu, který unikal s největší pravděpodobností z plynového kotle. Příčina úniku zatím není známá. "Na místě byl rovněž proveden odběr vzorků jídla a hasiči pak předali místo zásahu policii," dodal mluvčí.

Nejhůře na návštěvu kostela doplatil 81letý muž. "Je hospitalizován na oddělení ARO, kde je napojen na umělou ventilaci," uvedla mluvčí nemocnice v Karviné-Ráji Dorota Havlíková. Dodala, že v nemocnici skončil také osmiletý chlapec, který je hospitalizován na jednotce intenzivní péče. "Je lehce přiotráven a stěžuje si na bolesti hlavy. Jeho stav je ale dobrý. V nemocnici skončila i jeho matka," dodala Havlíková.

Vzhledem k množství příspěvků napadajících křesťanská náboženství a projevy víry, byla diskuze u tohoto článku zrušena.

Reklama

Výběr článků

Načítám