Hlavní obsah

Opavii hrozí anonym otrávením výrobků

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnosti Opavia vyhrožuje neznámý člověk, že otráví její výrobky. Uvedla to v úterý TV Nova s odvoláním na policejní zdroje. "Jde o vyhrožování prostřednictvím několika anonymních dopisů, které byly v minulém týdnu zaslány Opavii a jedné další firmě," potvrdil David Kubalák z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Článek

Policie zatím nepotvrdila, ale ani nevyvrátila spekulace, že anonym hrozí v Opavii posypat výrobní linky práškem DDT. O případu dosud nebyla informována ani státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), která má přitom kontroly nezávadnosti potravin na starosti.

"O ničem jsme nevěděli. Nějaké informace nám dala až TV Nova. Na základě těchto kusých údajů jsme začali odebírat vzorky, na výsledky je ale ještě brzy. Přesto jsme přesvědčeni, že není důvod k panice," uvedla mluvčí SZPI Daniela Kolejková.

Podle Opavie se anonym týká suroviny od dodavatele, kterou firma používá v omezeném množství do dvou výrobků. Opavia si proto nechala udělat testy, které ukázaly, že s výrobky nic není. "Výsledky testů v nezávislé akreditované laboratoři potvrdily, že naše výrobky jsou kvalitní, splňují veškeré normy a jsou naprosto v pořádku," informovala ČTK mluvčí Opavie Marie Sedlická.

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu bere podle Kubaláka věc velmi vážně. Zatím ale odmítá sdělit jakékoli podrobnosti, aby se nenarušilo šetření. Státní zemědělská a potravinářská inspekce slibuje bližší podrobnosti k případu zveřejnit ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám