Hlavní obsah

Policisté zachránili muže, který je chtěl zapálit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK

Dramatickou situaci, jako vystřiženou z akčního filmu, prožili v pondělí ráno policisté v obci Malá Morava na Šumpersku. Byli přivoláni k muži, který neoprávněně obýval svoji bývalou chatu. Přivolané policisty se nejdříve pokusil zapálit. Podařilo se mu ale zapálit chatu, ve které se chtěl následně zabít. Od tohoto úmyslu se ho podařilo zasahujícím policistům odradit.

Článek

Kolem osmé hodiny ranní přivolal policisty majitel chaty s tím, že se v ní nachází její bývalý majitel a odmítá ji opustit. Jelikož nevítaný návštěvník nereagoval ani na výzvy policistů, rozhodli se muži zákona vstoupit do objektu.

Politý policista před ohněm utekl

Při vstupu do jednoho z pokojů náhle muž schovaný za dveřmi vyskočil a polil jednoho policistu benzínem. Policista se obrátil a začal vybíhat ven z chaty. Při vybíhání zahlédl, že muž směrem k němu vyhodil hořící předmět, který nakonec zapálil chatu.

Policisté stačili ještě před vznícením z chaty utéct. Nebyli zraněni. Okamžitě přivolali hasiče a s vědomím, že muž je stále uvnitř hořící chaty, obcházeli objekt. Dovnitř v té chvíli nemohli, neboť požár zasáhl celý vnitřek. Muže uviděli na balkoně s nožem v ruce. Chtěl se jím zabít.

Upoutala ho střelba do vzduchu

"Policisté se ho snažili přimět, aby to nedělal. Muž na jejich slova nereagoval. Jeden z policistů proto ve snaze zachránit ho vystřelil několikrát do vzduchu. Chtěl upoutat jeho pozornost, což se mu podařilo. Muž odložil nůž a policisté ho na balkónu zadrželi," uvedla policejní mluvčí Soňa Bradáčová.

Po lékařském ošetření byl čtyřiašedesátiletý muž ze Šumperska převezen na policejní stanici a poté do policejní cely. Je podezřelý z pokusu trestného činu vraždy, útoku na veřejného činitele, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám