Hlavní obsah

Holčička utonula v Radbuze, po matce se pátrá

PLZEŇ

Pátrání po matce tříleté holčičky, která spadla v sobotu do řeky Radbuzy v Plzni, bylo ukončeno. Podle mluvčího plzeňských hasičů Františka Vaška pátrací akce skončily kvůli silnému proudu a kalné vodě. Tříletou holčičku záchranáři našli v sobotu utonulou. Holčička skočila do vody první, za ní matka, aby ji zachránila. Holčičku objevil náhodný chodec asi tři kilometry od místa, kde spadla.

Článek

"Jsme domluveni s hrázným, který by měl opět snížit odtok z přehrady, aby voda v řece klesla a mohli jsme nasadit naše potápěče, " řekla Právu mluvčí Krajské policejní správy v Plzni Jolana Číhová.

Podle mluvčí Číhové policisté nyní pátrají v delším úseku řeky, vzhledem k tomu, že tělo holčičky se našlo tři kilometry od místa, kde spadla. Předpokládá se, že tělo matky unesl proud.

Vodohospodáři jsou připraveni zastavit výtok vody z přehrady. Voda by tak měla klesnout na minimum. "Zahájili jsme manipulaci na tělese hráze," řekl Právu hrázný. "Na místo povoláváme posily z řad dobrovolných hasičů, aby bylo v korytě při prohledávání co nejvíce lidí," řekl mluvčí Vaško.

Otec se marně snažil pomoci

Otec holčičky se marně pokoušel obě vytáhnout pomocí klacku. "Nemohl jsem skočit za nimi do řeky, protože jsem musel na břehu hlídat ještě další dvě malé děti," řekl Právu otec.

Matka s holčičkou se snažily pomoci mladému opilému muži, který do řeky spadl před nimi. Podařilo se jim to, ale samy ve vodě zůstaly.

Do řeky spadly v místě, které je vzdálené zhruba půl kilometru od hráze na Litické přehradě.

Vzhledem k množství nesnášenlivých a urážlivých příspěvků byla diskuse zakázána. Všem slušným přispěvatelům se omlouváme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám