Hlavní obsah

Policie chce obžalovat učitele za bombovou hrozbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Až pětiletý trest ve vězení hrozí vysokoškolskému učiteli, který podle policie loni telefonicky vyhrožoval, že je na letišti umístěna bomba. Policie již navrhla žalobci postavit pedagoga před soud za šíření poplašné zprávy.

Článek

Informaci o přijetí policejního návrhu na podání obžaloby potvrdil okresní státní zástupce pro Prahu-západ Ondřej Šmelhaus. Podle médií je stíhaný muž učitelem fyziky na České zemědělské univerzitě v Praze-Suchdole. Učitel svoji vinu popřel hned po obvinění, podle policie jšak vyšetřování jeho vinu prokázalo.

Pedagog podle policie použil loni 11. září mobilní telefon své manželky a oznámil na policejní tísňovou linku, že je na letišti umístěna nálož. Tehdy anonym neuvedl, o jaké letiště se jedná, policie tak musela prohledat a uzavřít všechna velká letiště u nás.

Telefonát tak ochromil provoz na letištích v Brně, Ostravě i v Praze. Leteckým společnostem vznikly kvůli zpoždění linek zřejmě mnohamiliónové škody a tisíce cestujících nemohly odletět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám