Hlavní obsah

Bezdomovce možná ubil jejich zraněný kamarád

– PLZEŇ
Právo, pab

Brutální vražda dvou bezdomovců, jejichž těla ve středu dopoledne našli lidé v arálu bývalého výstaviště Plzni, nebyla dílem žádné party, která tyto skupiny asociálů napadá. "Takové spekulace jsme už vyvrátili," řekl Právu ve čtvrtek Jiří Soukup z krajské policejní správy.

Článek

Životy dvou můžů ve věku 44 a 49 let má tak na svědomí jeden člověk. Podle informací Práva vyšetřovatelé prověřují nejžhavější verzi, podle níž by mohl vraždit třetí bezdomovec, kterého potlučeného z místa odvezla záchranka. Je totiž velmi pravděpodobné, že se muži mezi sebou poprali.

"Je to jeden ze směrů vyšetřování," uvedl na dotaz Práva náměstek krajského policejního ředitele pro trestní řízení František Krákora.

Muž se možná mstil za zbití

Policisté to vidí tak, že nejprve dva z nich ztloukli třetího. Ten zřejmě počkal, až usnou, a pak se jim pomstil . Charakter zranění všech tří osob by tomu odpovídal. Zatímco oba mrtví byli umláceni tvrdým předmětem, tělo třetího muže nese známky po zápase.

Právu se podařilo zjistit identitu třetího bezdomovce, který leží pomlácený v nemocnici a hlídá ho tam policie. Trvale je hlášen na severním Plzeňsku, kde v minulosti žil u družky. V průběhu loňského roku byl vyšetřován policisty na Moravě pro podezření z trestných činů ublížení na zdraví a výtžnictví.

Podle lékaře došlo k brutálnímu činu v úterý mezi půl desátou večer a desátou dopolední následující den. "Přivítali bychom svědectví lidí, kteří mohou k pohybu zavražděných v inkriminovanou dobu poskytnou informace. Bezdomovci obývali oranžový stan u řeky a teprve před několika dny se přestěhovali dovnitř areálu bývalého výstaviště," dodal Jiří Soukup

Reklama

Související témata:

Související články

Vrah ubil v Plzni dva bezdomovce

V Plzni v noci na středu neznámý vrah utloukl k smrti dva bezdomovce a třetího těžce zranil. Mrtvá těla a zraněného muže objevili lidé ve středu dopoledne...

Výběr článků

Načítám