Hlavní obsah

Za pokus znásilnit šestnáctiletou dívku dostal 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Vrchní soud v Olomouci ve čtvrtek rozhodl, že si jednatřicetiletý Tomáš Charvát odpyká ve vězení dvanáct let. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu v Ostravě, který jej muži vyměřil za pokus o znásilnění šestnáctileté dívky. Ten se však odvolal. Soudci Charváta do vězení poslali jako zvlášť nebezpečného recidivistu.

Článek

Charvát se ve čtvrtek před soudem domáhal nižšího trestu. Namítal přitom, že dívce nebyla způsobena těžká újma na zdraví, což ale znalci vyvrátili.

"Odvolání obžalovaného bylo zamítnuto. Soud prvního stupně rozhodl zcela správně a správně také kvalifikoval jeho jednání jako zvlášť nebezpečného recidivisty. Uložil mu rovněž přiměřený trest," uvedl mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Petr Angyalossy.

Incident se podle žalobce stal v loni v září, kde obžalovaný přepadl dívku v Ostravě. Podle znalců způsobil násilník dívce dlouhodobé a velmi vážné psychické problémy. Svého činu se navíc dopustil v době, kdy byl podmínečně propuštěn z vězení, ve kterém si odpykával trest za loupež.

Osudného třetího září si dívka zkracovala cestu z tramvaje křovinatým porostem. Charvát ji povalil na zem, svlékl ji a škrtil tak silně, že chvílemi ztrácela vědomí. Zároveň se pokoušel o soulož a nutil ji, aby ho uspokojovala.

Nepřestal, ani když dívka volala o pomoc, a pokračoval, i když na místo náhodou dorazili policisté, kteří ho z ní museli doslova strhnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám