Hlavní obsah

Mládež se oddávala drogám i sexu na toaletě

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Zcela skromně, jako by neuměl do pěti napočítat, seděl v úterý na lavici obžalovaných v jednací síni Krajského soudu v Brně 22letý Josef Prokop z Boskovic. Ve svém mladém věku čelí obžalobě, že v roce 2004 v bytě kamarádů a na dalších místech v Boskovicích dával k dispozici marihuanu 13letým školačkám. Některé pohlavně zneužíval, pokoušel se s nimi o sex, naléval jim alkohol.

Článek

"Obžalovaný v přesně nezjištěné době od jara do podzimu 2004 podával marihuanu školačkám, ač věděl, že jim není ani 15 let. Drogu je nechával kouřit z dýmky. Navíc ve stejném období některé z nich osahával na celém těle, zasouval prsty do přirození, líbal na prsou a kousal do prsních bradavek. Také jim podával alkohol, čímž ohrožoval jejich výchovu," uvedla v obžalobě státní zástupkyně Eva Žďárská.

Obžalovaný mladík, který k soudu přišel se sádrou na pravé ruce, přiznal, že marihuanu už léta kouří a že propadl alkoholu. Odmítal však, že by nezletilé školačky nutil drogu kouřit, že by jim naléval alkohol a že by je pohlavně zneužíval. Tvrdil, že s nimi byl kamarád a pokud se vzájemně políbili, tak to bylo jen z kamarádství.

Propadl jsem alkoholu, dívky si ale nalévaly samy

"Vím, že jsem propadl alkoholu, takže se to snažím omezit a chci jít na ambulantní léčení. To, co jsem jim v dýmce nabízel, nebyla droga, ale směsi čaje s tabákem. Co se týče pití při našich srazech, tak jsem naléval jen dospělým kamarádům, se kterými jsme pili levné víno z plastových lahví. Holky, pokud pily, tak si nalévaly samy," uvedl při své stručné výpovědi Josef Prokop.

Jak se při dokazování ukázalo, šlo o partu dospělých kluků kolem 20 let, ke kterým se přidala asi šestičlenná skupina školaček. Těm se líbilo, že mladíci kouří marihuanu, žijí si volně, nemají velké zábrany a mají k dispozici byt, kam je možné se schovat. Parta chodila buď do malého bytu na Masarykově náměstí, kde bydlel obžalovaný s bratry Alešem a Dušanem Kalouskovými, či společně chodili do areálu letního kina a do okolí.

Školačky se dostaly i k sexu na toaletě

"Do bytu jsme chodili za muzikou nebo se dívat na filmy. Taky jsme tam hráli flašku a při té se plnily erotické úkoly. Jednou, to byl Pepa opilý, mě vzal na záchod a začal svlékat. Pak si sundal kalhoty i spodní prádlo, sedl si na záchodovou mísu a tahal mě na sebe. Podařilo se mi sednout na zem, tak se nic nestalo. Pak přišla kamarádka a on toho nechal. Tohle už se mi moc nelíbilo," popsala jednu návštěvu dnes již 15letá dívka.

Podobné prožitky pak měla ještě jedna dívka, která se obžalovanému dle svého vyjádření taky oddala, ale sex jim kvůli selhání obžalovaného nevyšel. Senát si nechal několik dní na rozmyšlenou, jak celou událost posoudí. Některé dívky totiž nechtěly přiznat, jak to bylo, a kamarádi obžalovaného se zase snažili zamlžovat nebo dokonce lhát.

Vzhledem k množství vulgárních příspěvků byla diskuze u tohoto článku zrušena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám