Hlavní obsah

Žena podle policie zavraždila milence i jeho družku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STŘEDNÍ ČECHY

Už druhému obvinění z vraždy čelí Jitka Plavcová ze Všenor u Prahy. Kromě vraždy sousedky je nyní obviněna také ze zavraždění druha sousedky, který byl údajně jejím milencem. Muž Plavcovou pravděpodobně nechal a ta se mu tímto způsobem pomstila.

Článek

Milostný trojúhelník a patrně zhrzená láska tak ženě přinesly další problémy. Jen pár měsíců poté, co středočeský soud vrátil žalobci případ, ve kterém je žena obviněna z vraždy sousedky, ji policie stíhá také kvůli zavraždění jejího druha, který byl údajně jejím milencem.

Sousedku uškrtila šňůrou

Zločiny se odehrály předloni v září. Smrt muže i ženy tehdy policii oznámila sama Plavcová - šla se prý do jejich domu podívat proto, že sousedy dlouho neviděla. Při vyšetřování se pak policii doznala k tomu, že sousedku uškrtila šňůrou. Prý poté, co našla umlácené tělo svého milence, k jehož vraždě se jí prý přiznala právě sousedka.

V původní verzi tak vyšetřovatelé počítali s tím, že sousedka přišla příteli na nevěru, a tak ho ubila kladivem. Když to Plavcová zjistila, ze vzteku ji údajně uškrtila.

Policie: má na svědomí obě vraždy

Plavcová ale později doznání odvolala s tím, že ani s vraždou sokyně nemá nic společného. A krajský soud ji při loňském prvním kole procesu obžaloby ze zločinu na sousedce zprostil. Odvolací vrchní soud ale osvobozující verdikt zrušil. Letos v lednu projednání případu před krajským soudem pokračovalo.

Kvůli pochybnostem o tom, zda muže nezabila místo jeho družky sama Plavcová, se ale původní obžaloba vrátila na stůl státnímu zástupci. A policie nyní dospěla k závěru, že Plavcová má na svědomí obě vraždy. Podle nové policejní teorie nejdřív ze žárlivosti zavraždila milence, pak jeho družku. Otázka, která osoba byla zavražděna jako první, se ale musí ještě pečlivě prověřit, konstatoval žalobce.

Plavcová podle něj není zatím stíhána za dvojnásobnou vraždu, za kterou by jí soud mohl vyměřit až výjimečný trest. Čelí obvinění ze dvou samostatných vražd, za což jí hrozí maximálně 15 let vězení. Vyšetřována je na svobodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Dvojnásobná loupežná vražda ve Všenorech

Muže a ženu brutálně zavraždil neznámý pachatel ve Všenorech u Prahy. Oběti byly objeveny v neděli ráno, k činu zřejmě došlo v noci ze sobotu na neděli....

Výběr článků

Načítám