Hlavní obsah

ČT: Krejčíř půjčil dva milióny manažeru Slavie Pučkovi

PRAHA

Policie při červnové domovní prohlídce ve vile podnikatele Radovana Krejčíře nalezla směnky, které dokazují, že Krejčíř půjčoval milionové částky řadě lidí. Dva milióny si plůjčil i nynější sportovní manažer fotbalové Slavie Praha Lubomír Puček. Uvedla to v neděli Česká televize.

Článek

Směnku měl vystavit Krejčířův účetní Jaroslav Siuda. Puček České televizi potvrdil, že si peníze půjčil. Uvedl zároveň, že půjčené milóny už vrátil. Puček byl počátkem března nepravomocně odsouzen k pokutě za korupci ve fotbale.

Podle další z nalezených směnek dlužil Krejčířovi 1,2 miliónu také bývalý Krejčířův spolupracovník a dnes hlavní svědek proti němu Radek Zwierzyna. Jedna z Krejčířových firem naopak dlužila deset miliónů korun podnikateli Richardu Chladovi, v jehož skladech byla nalezena část Krejčířova majetku. Podle policie mířily věci na Seychelské ostrovy.

Krejčíř tvrdí, že je také majitelem směnky, která dokládá, že půjčil peníze ČSSD. Přes opakované sliby ji nezveřejnil a policie se domnívá, že se pokouší vyrobit falešnou. Strana půjčku popírá.

Krejčíř je v Česku stíhán pro rozsáhlou majetkovou i násilnou trestnou činnost. Od loňského června, kdy policii utekl při domovní prohlídce, je stíhán jako uprchlý. Pobývá na Seychelských ostrovech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám