Hlavní obsah

Pekárna na Bruntálsku fungovala pět let načerno

Právo, Aleš Honus
JINDŘÍCHOV VE SLEZSKU

Třicetiletého provozovatele již zaniklé malé pekárny v Jindřichově ve Slezsku stíhá policie kvůli tomu, že od roku 2001 do loňského podzimu upekl a následně na Bruntálsku prodal tuny rohlíků a chlebů, aniž by k tomu měl příslušné živnostenské oprávnění.

Článek

Navíc nepodával daňová přiznání a neodváděl ani pojistné za své zaměstnance, kterých se v pekárně postupně vystřídaly čtyři desítky.

Policie ho na podnět krnovského živnostenského úřadu, který černou pekárnu odhalil až po pěti letech, stíhá pro trestné činy neoprávněné podnikání a zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění.

Mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová v pátek informovala, že obviněný měl živnostenský list pouze na koupi a prodej zboží. "Kromě toho, že volně distribuoval své pekařské výrobky, nebylo ani řádně vedeno účetnictví firmy. Nepodal daňová přiznání a neodváděl povinné platby Okresní správě sociálního zabezpečení," dodala Krašteničová.

Obyvatele obce informace o tom, že pekárna více než pět let fungovala načerno, nemile zaskočila. "Ten člověk převzal podnik před několika lety po svých rodičích a nikoho v obci nenapadlo, že nemá v pořádku papíry," řekl místostarosta Petr Jaroš. Dodal, že pekař se před několika měsíci z vesnice odstěhoval a nikdo neví, kde se teď zdržuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám