Hlavní obsah

Lidé museli podruhé utíkat před ohněm

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Už podruhé po sobě měli obyvatelé jednoho z domů na Pekařské ulici v Opavě dramatickou noc. Sotva se kvůli jednomu požáru vrátili do svých bytů, museli za pár hodin kvůli dalšímu ohni znovu rychle balit věci. Okolnosti stále více nasvědčují systematické práci žháře.

Článek

V noci z pondělí na úterý hořely protipožární dveře mezi chodbou a garážemi. Evakuovány musely být tři desítky lidí. "Už víme, že dveře někdo polil hořlavou látkou a zapálil. Stále šetříme, jestli šlo o nedbalost či úmysl," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Stejná situace se opakovala půl hodiny po půlnoci v noci z úterý na středu. Tentokrát plameny šlehaly z automobilu Renault Thalia. Profesionální opavští hasiči a jednotka dobrovolných hasičů z Opavy-Kateřinek oheň zlikvidovali během zhruba hodiny a půl. Škodu odhadli na půl miliónu korun.

Policisté mezitím nařídili opětovnou evakuaci všech obyvatel. Podle svědků se domem valil páchnoucí dým. "Na evakuaci jsem ani nečekal. S přítelkyní jsme popadli tašky, v nichž jsme měli ještě z minulé noci nejnutnější věci, a odjeli se ubytovat k příbuzným. Další noc tu rozhodně nechceme spát," řekl muž, který se do nového bytu nastěhoval teprve před třemi týdny. Podle mluvčího Kůdely hasiči šetří, zda šlo o úmysl nebo technickou závadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám