Hlavní obsah

Útok na sestřičku v porodnici už není jen přestupek

Právo, hon
KARVINÁ

Policie teprve v úterý změnila názor na incident v karvinské porodnici a překvalifikovala ho na trestný čin. V sobotu zde skupina několika osob zmlátila zdravotní sestru a také mladého muže, který se jí zastal.

Článek

Ještě v pondělí přitom policie tvrdila, že útok na dva lidi bude kvalifikovat jako pouhý přestupek, přestože sestra utrpěla zlomeninu nosu. To vzbudilo mezi zdravotním personálem velké pozdvižení.

"Vedení nemocnice je znepokojeno, že policie šetří incident jako přestupek a zlehčuje zranění napadených. Pokud budou za fyzické napadení člověka hrozit pouze předvolání před přestupkovou komisi, budou se tito lidé cítit stále beztrestní," uvedla mluvčí nemocnice Dorota Havlíková.

Napadená sestřička má podle ní velké bolesti a je na nemocenské. "Má naštípnutý nos a naraženou čelist," uvedla vrchní sestra oddělení Pavla Kovalčíková.

Policie pak v úterý oznámila, že případ bude překvalifikován na trestný čin. "Budou zahájeny úkony v trestním řízení pro podezření z ublížení na zdraví. Policie se teprve během úterka dozvěděla další okolnosti, které vedly k tomuto překvalifikování.

Teprve v úterý byla poškozená na obvodním oddělení," uvedla v úterý Zlatuše Viačková, mluvčí karvinské policie. Jak Právo informovalo, zdravotní sestru v porodnici v Karviné-Ráji napadla skupina asi deseti návštěvníků, kteří přišli navštívit svou příbuznou. Údajně chtěli použít toaletu na porodním sále, kam je ale sestřička odmítla vpustit, a tak ji zbili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám