Hlavní obsah

Střet s avií školák nepřežil

HAVLÍČKŮV BROD/LITVÍNOV

Třináctiletý školák zahynul v úterý při dopravní nehodě v Havlíčkově Brodě. Při cestě do školy ho na přechodu pro chodce srazil řidič nákladního vozu Avia, jenž měl údajně závadu na brzdovém systému. Sdělila to mluvčí policie Jana Mazourová.

Článek

Řidič osobního vozu peugeot, který jel od Kolína po silnici I/38 Masarykovou ulicí, zastavil před přechodem na světelné znamení stůj. Za ním jedoucí řidič avie pro údajnou závadu nemohl zastavit a řízení strhl vpravo na travnatý pás.

Narazil do osobního auta a následně strhl řízení zpět vlevo na vozovku, kde na přechodu srazil chlapce. Ten při převozu do nedaleké nemocnice na následky zranění zemřel.

Chodec sražený na Chomutovsku zemřel

Těžkým zraněním, která utrpěl v neděli po střetu s autem, podlehl v pondělí v ústecké Masarykově nemocnici jednatřicetiletý muž z Perštejna na Chomutovsku. Muže pohybujícího se po silnici I/13 ve směru od Perštejna na Klášterec nad Ohří si nevšiml o deset let starší řidič osobního vozu, a srazil ho, řekla v úterý mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Řidič podle ní před jízdou nepil alkohol, škoda na vozidle dosáhla 50 000 korun. Přesnou příčinu a další okolnosti nehody vyšetřovatel zjišťuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám