Hlavní obsah

Podnikatelka Barková nabídla kauci půl miliónu místo osmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Půl miliónu korun se rozhodla nabídnout podnikatelka Libuše Barková pražskému městskému soudu jako kauci. Snaží se tak odvrátit možné uvalení vazby a dát soudu záruku, že se nebude vyhýbat soudnímu řízení, ve kterém čelí obžalobě z pojistného podvodu v hodnotě osmi miliónů korun.

Článek

Již minulý týden odevzdala cestovní pas a předala písemný slib, že se nebude vyhýbat soudu. Neuhradila však osmimiliónovou kauci, kterou po ní soud požadoval a kterou měla uhradit do čtvrtka.

"V pondělí přišel faxem návrh na složení půlmiliónové kauce," uvedl mluvčí soudu Luboš Vlasák. O případu a přípustnosti peněžité záruky bude podle něj jednat senát pravděpodobně až ve středu, kdy má pokračovat hlavní líčení s obžalovanou podnikatelkou. Podle Vlasáka se senát nejspíš nesejde.

Vyloučit však nelze ani možnost, že soud vydal v uplynulých dnech zatykač. Soud však v této otázce žádné informace neposkytuje.

Barková byla dosud stíhána na svobodě. Osudnou se jí však stala dovolená v Dominikánské republice, kam měla odcestovat údajně bez vědomí soudu a tím vzbudila obavy, že by se mohla dalšímu řízení vyhýbat. Soudkyně Marie Marková tak požaduje záruky, že Barková neuteče do zahraničí.

Reklama

Související články

Barková nabídla soudu slib, nechce do vazby

Městský soud v Praze obdržel od Libuše Barkové nabídku slibu, že se bude zúčastňovat trestního řízení a nebude se mu vyhýbat. Právu to sdělil mluvčí soudu...

Výběr článků

Načítám