Hlavní obsah

Trhovci surově zbili inspektora ČOI

CHEB

Inspektora České obchodní inspekce zbili při sobotní kontrole asijského tržiště Dragoun v Chebu kontrolovaní stánkaři. Čtyřiašedesátiletého muže při pokusu o prohlídku stánku odstrkovali, několikrát ho udeřili a srazili ho na zem.

Článek

V dalším útoku zabránili trhovcům pracovník areálu a celníci. Kontrolor se bude s lehčími zraněními patrně léčit doma. Pachatelé útoku se ztratili v davu, doplnil ředitel plzeňského inspektorátu ČOI Václav Havlík.

Uvedl, že s tak brutálním útokem se ještě nesetkal. Otřesený inspektor přitom podle Havlíka trhovce neprovokoval, počínal si velmi slušně. Problémy měli ale i další kontroloři. "V podstatě na všechny se trhovci snažili různým způsobem, ať už verbálním nebo fyzickým útočit. Byla to velmi vyhrocená a nepříjemná situace. V pondělí podáme na útočníky trestní oznámení," uvedl Havlík.

Asi dvě desítky inspektorů ČOI a stejný počet celníků při razii v areálu Dragounu zabavily hlavně padělané oděvy, obuv, pirátské zvukové a obrazové nosiče a další nelegální zboží zhruba za 11 miliónů korun. Během týdne to byla už druhá velká kontrola Dragounu. "Při první jsme zabavili zboží za devět miliónů. S tak vypjatou atmosférou jako v sobotu jsme se ale už dlouho nesetkali," dodal ředitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám