Hlavní obsah

Barková nabídla soudu slib, nechce do vazby

PRAHA

Městský soud v Praze obdržel od Libuše Barkové nabídku slibu, že se bude zúčastňovat trestního řízení a nebude se mu vyhýbat. Právu to sdělil mluvčí soudu Luboš Vlasák. Senát Marie Markové se pravděpodobně až příští týden bude zabývat tím, zda slib přijme či nikoli. Současně uvalil na případ informační embargo.

Článek

Slib podnikatelky doručil soudu, prostřednictvím faxu, její obhájce Josef Lžičař již ve čtvrtek. Tedy v den, kdy vypršela Barkové lhůta pro složení osmimiliónové kauce, kterou jí soud vyměřil. Již v úterý přitom prostřednictvím právního zástupce odevzdala cestovní pas. [celá zpráva]

O nabídce slibu musí rozhodnout senát, který se jí bude zabývat příští týden uvedl Vlasák. Na dotaz, zda bude na Barkovou vydán zatykač, odpověděl, že informace takového druhu soud nezveřejňuje. V obecné rovině ale uvedl, že nabídka slibu nevylučuje vydání zatykače.

Lžičař doufá, že soudní embargo na informace neznamená, že se v tichosti připravuje zatykač. K uvalení vazby není podle něj důvod. "Ve čtvrtek jsem také zaslal soudu slib klientky, že se 29. března dostaví k hlavnímu líčení," zdůraznil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám