Hlavní obsah

Studentce ukradli housle za 171 tisíc

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Vzácné housle značky Max Steiner ukradl neznámý pachatel šestnáctileté talentované studentce Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. Krádež se odehrála v pondělí večer v kavárně Daniel, kterou studenti vzhledem k blízkosti konzervatoře často navštěvují.

Článek

"Neznámý pachatel využil její nepozornosti. Volně odložené pouzdro s houslemi a smyčcem odcizil v nestřeženém okamžiku. Škoda je vyčíslena na 171 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Dagmar Bednarčíková.

Podle vedoucí strunného oddělení Janáčkovy konzervatoře Ireny Vítkové šlo o velmi vzácný nástroj, který není snadné pořídit. "Studentka krádež nese velmi těžce. Ty housle navíc nebyly její, ale patřily její mamince, která je učitelkou hudby," řekla Vítková.

Pachatel podle ní možná dobře věděl, co kradl. "O to hůř se nástroj bude hledat. Kdyby to ukradl nějaký obyčejný pobuda, prodá housle do první zastavárny a pro policii nebude takový problém nástroj najít," dodala Vítková. Pro jednání pachatele nemá pochopení. "Takové housle, to je celoživotní investice. To, co se stalo, je hyenismus," řekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám