Hlavní obsah

Sparťanský fanoušek napadl v Ostravě policistu

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Zhruba padesát, většinou podnapilých fanoušků Sparty, přijelo v pondělí odpoledne do Ostravy na fotbalový zápas mezi Baníkem a Spartou Praha. Při jejich příjezdu došlo na ostravském hlavním vlakovém nádraží k menší potyčce s policisty. Ti proto jednoho z příznivců Sparty zadrželi.

Článek

Zhruba patnáctiletý mladík chtěl po vystoupení z vlaku opustit skupinu sparťanských fanoušků. Když se ho policista snažil usměrnit, aby následoval celou skupinu, dostal se s ním do konfliktu. Policistu přitom udeřil do obličeje. Tento značně opilý fanoušek už podle policistů dělal problémy ve vlaku, kde močil v chodbičce. 

"Fanouška policisté dopravili na ostravské detoxikační centrum. Policista, kterého udeřil otevřenou pěstí do obličeje, byl jednorázově ošetřen," uvedla severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Dodala, že policie případ šetří jako trestný čin útoku na veřejného činitele v takzvaném  zkráceném řízení.

Před budovou nádraží čekalo na Sparťany několik fanoušků Baníku. Několik desítek policistů však oba tábory oddělilo a k potyčkám proto nedošlo. Poté speciálně připraveným autobusem dopravili sparťanské fandy na stadión Bazaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám