Hlavní obsah

Důvod vraždy v České Třebové: dluh pár tisíc

HRADEC KRÁLOVÉ

Východočeští policisté už znají další okolnosti vraždy sedmatřicetileté ženy ze Šumperka, ze které byl obviněn její třicetiletý známý z České Třebové. Podle vyšetřovatelů byl příčinou jejich vzájemného sporu několikatisícový dluh, který zavražděná žena na obviněném vymáhala. Její tělo bylo nalezeno v chatové oblasti u České Třebové. Podle policie byla vražda velmi brutální.

Článek

Vyšetřovatelé dosud zjistili, že obviněný znal svou oběť pouze ze zaměstnání a neměli spolu žádný bližší vztah. Se ženou se sešel v restauraci, kde jí slíbil vrácení dluhu několika tisíc korun. Pod záminkou, že musí peníze vyzvednout peníze u kamaráda, přiměl ženu, aby ho autem odvezla do obce Skuhrov. Na místě pak předstíral, že musí zpět, protože kamarád není doma. Cestou do České Třebové vytáhl plynový revolver, který přitiskl k tělu ženy a donutil ji zastavit na krajnici.

Žena  začala volat o pomoc a pokusila se uprchnout. Obviněný ji dostihl a zatáhl ze svahu několik desítek metrů hluboko do lesa, kde ji uškrtil. Mrtvou ženu svlékl a nahrnul na ni vrstvu sněhu. Poté s jejím vozidlem odjel do chatové oblasti, kde ho kontrolovala policejní hlídka. Policistům tvrdil, že se pohádal s přítelkyní a ta uraženě odešla.

Hlídka po ní začala pátrat a když ji nenašla, obviněný odjel, vozidlo odstavil v Chocni a zpět domů do České Třebové se vrátil vlakem, kde ho policie ve večerních hodinách zadržela.

Jeden z svědků si později uvědomil, že obviněného viděl vycházet z lesa, na což při výslechu zapomněl policii upozornit. Vydal se proto sám do lesa, kde narazil na navršený sníh a pod ním nalezl tělo zavražděné ženy.

Policie poděkovala občanům, kteří svými svědectvími přispěli k rychlému vyřešení promyšlené vraždy. Obviněnému teď hrozí trest odnětí svobody až na 15 let nebo trest výjimečný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám