Hlavní obsah

Na záchranáře vytáhl nůž, pořezal policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Dramatické chvíle zažili záchranáři a policisté začátkem měsíce na Kladensku. Opilý muž zde nožem ohrožoval posádku sanitky, která ho převážela se zraněním do nemocnice. Agresivní útočník dokonce nožem zranil přivolaného policistu. Informaci poskytla v pátek mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Článek

Posádka záchranářů byla vyslána na silnici mezi Stochovem a Kačicí na Kladensku k přibližně pětadvacetiletému muži, který se poranil na hlavě. Zdravotníci si zraněného převzali od hlídky policie.

"Z muže byl cítit alkohol, ale se záchranáři spolupracoval bez problémů, proto jsme ho po ošetření transportovali do kladenské nemocnice bez doprovodu policie. Během transportu začal být agresivní, strhnul obvaz z rány na hlavě se slovy "čepice nesnáším" a nasadil si svoji "kšiltovku".

Po průjezdu vrátnicí nemocnice vytáhl nůž a držel ho v ruce. Řidič sanity ihned zastavil a posádka opustila sanitní vůz," doplnila Janečková.

Záchranáři opětovně přivolali policii, která pacienta zajistila. Muži byla nasazena pouta a byl doveden na ambulanci. "Při zásahu policie kladl odpor a poranil jednoho policistu v obličeji. Při prohledání jeho osobních věcí byly nalezeny stříkačky a jehly - nelze proto vyloučit kombinaci alkoholu a dalších psychotropních látek. S odběrem krve pacient nesouhlasil," uvedla k případu Janečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám