Hlavní obsah

Za pohlavní zneužívání školačky dostal muž podmínku

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Stanislav K. z Žatce, kterého obžaloba vinila ze znásilnění školačky, pohlavního zneužívání a vydírání, byl ústeckým krajským soudem uznán vinným jen ze zneužití dívky. Právu to ve čtvrtek řekla předsedkyně senátu ústeckého krajského soudu Jana Kurešová s tím, že muž byl potrestán 18 měsíci vězení odloženými na zkušební dobu tři roky. Rozsudek je již pravomocný.

Článek

Dnes 27letý muž měl podle obžaloby před šesti roky ve Staňkovicích na Žatecku venku i v bytě několikrát znásilnit dceru své družky, i když věděl, že je ještě nezletilá. Dívce podle jejích slov hrozil zbitím.

Svěřila se svému psovi

"Obžalovaný doznal pohlavní styky s dívkou v době, kdy jí ještě nebylo 15 let, ale vzhledem k nevěrohodnosti její výpovědi ho senát uznal vinným jen z pohlavního zneužívání. Dívka totiž vypověděla, že k sexuálnímu násilí mělo docházet v bytě, kde spali její rodiče a vedle na pohovce dokonce její bratr," řekla Kurešová. Školačka pak senátu řekla, že ani nekřičela. Na dotaz, zda se alespoň někomu svěřila, doplnila, že svému psovi.

"Několikrát jsem s ní souložil, osahával ji na intimních místech, ale nikdy jsem nepoužil násilí, vždy to bylo dobrovolné," tvrdil Stanislav K., který s dívkou a její matkou bydlel v jednom bytě.

Dívka se svěřila své učitelce v žateckém učilišti v roce 2002 také s tím, že ji pohlavně zneužíval i její děda. Soud jí ale neuvěřil a zprostil seniora obvinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám