Hlavní obsah

Soudci se vyloučili z kauzy Kajínek

Právo, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Senát Krajského soudu v Plzni, který rozhodoval ve věci obnovy řízení odsouzeného dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka v úterý rozhodl o tom, že všichni jeho členové jsou vyloučeni z dalšího projednávání věci, a to počínaje dnem 10. března.

Článek

Jak uvedl předseda senátu Tomáš Bouček, důvodem tohoto rozhodnutí jsou "...pouze a jedině události minulého týdne, především skutečnost, že bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele pro trestný čin poškozování cizích práv v souvislosti s nezákonným pořízením a zveřejněním nahrávky tajné porady senátu, kde všichni členové senátu vystupují jako poškození."

Jak dále řekl, zveřejnění nahrávky v televizi Nova a dalších sdělovacích prostředcích je přímým útokem na jednotlivé členy senátu, kdy bez ohledu na další vývoj událostí by senát nemusel být vnímán jako nepodjatý.

Trestní oznámení pro poškozování cizích práv podal za plzeňský krajský soud jeho předseda Zdeněk Jaroš minulý týden, další trestní oznámení pro pomluvu podal předseda senátu Tomáš Bouček konkrétně na tři redaktory zmíněné televize.

V pondělí anonym nahlásil uložení bomby v Boučkově automobilu, zaparkovaném před budovou soudu. [celá zpráva] Ačkoliv šlo o planý poplach, soudci byla nabídnuta ochrana, on toto opatření ale odmítl. Jak sám však přiznal, z rostoucí hysterie kolem případu a odmítnutí obnovy řízení, začíná mít strach.

Reklama

Související témata:

Související články

Kajínek u soudu opět neuspěl, prosby nepomohly

Ani tentokrát se nepodařilo nejznámějšímu českému vězni odsouzenému na doživotí Jiřímu Kajínkovi uspět u soudu se svou žádostí o obnovu řízení ve své kauze,...

Anonym hrozil bombou soudci v kauze Kajínek

Anonymní mužský hlas oznámil v pondělí dopoledne na ústřednu Krajského soudu v Plzni, že uložil do vozidla soudce Tomáše Boučka bombu. Bouček minulý týden...

Výběr článků

Načítám