Hlavní obsah

Celníci zabavili největší zásilku padělků obuvi v historii

PRAHA

Pražští celníci ve skladě v Praze 4 zabavili v pondělí pravděpodobně největší zásilku padělaného zboží v historii. Větší množství padělků na jednom místě se celníkům v historii nikdy nepodařilo nalézt.

Článek

"Jde o statisíce padělků bot světových značek, jako je Adidas, Nike a Puma. Sklad je napěchován padělky až po strop, jeho výška dosahuje šesti metrů," řekl Novinkám mluvčí pražské celní správy Zdeněk Málek. Dále uvedl, že zboží je uskladněno na ploše 640 metrů čtverečních a jeho hodnota se může vyšplhat až do stovek miliónů korun.

Více padělků na jednom místě podle něj celníci zatím nikdy nenašli.

Již v neděli byl v souvislosti se skladem padělané obuvi zadržen občan Vietnamu a podle Málka byly zahájeny úkony v trestním řízení, policie však zatím nikoho neobvinila. Sklad v Praze 4 - Braníku patří rovněž vietnamským obchodníkům.

Akce celníků nebyla podle Málka náhodná, byla naopak vyústěním dlouhodobějšího vyšetřování. "Sklad byl úplně plný a potrvá nejméně do pátku, než vše naložíme a odvezeme do jiných skladů," podotkl Málek. Doplnil, že v poslední době se již většina padělků neobjevuje na tržnicích, ale právě ve větších skladech, které jsou v jejich blízkosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám