Hlavní obsah

Lidé na Ostravsku střílejí do ptáků

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Lidé jsou pro ptáky větším nebezpečím než ptačí chřipka. O tom je přesvědčen vedoucí Stanice na záchranu živočichů v Bartošovicích na Novojičínsku Petr Orel poté, co zachránili dva postřelené ptáky.

Článek

Samici poštolky někdo vzduchovkou zasáhl v Ostravě-Zábřehu. "Výsledkem je tříštivá faktura kosti vřetenní a loketní na pravém křídle. Diabolka měla devastující účinek, zranění je trvalé a poštolku už nemůžeme vypustit do volné přírody," povzdychl si. Sovička puštík měla v Příboře na Novojičínsku větší štěstí. Diabolka puštíkovi neproletěla tělem, ale zůstala pod kůží. "Sova měla štěstí v neštěstí, ale vyhráno ještě zdaleka nemá," podotkl Orel.

Jak dodal, případy nebude polici hlásit. Naděje na dopadení je prý s velkým časovým zpožděním mizivá. "Ale každopádně bych chtěl všechny slušné lidi vyzvat, že pokud uvidí, jak někdo střílí po ptácích nebo čemkoliv jiném živém, ať to policii nahlásí. Jde nejméně o přestupek, spíše o trestný čin," uvedl vedoucí zvířecí nemocnice a odmítl, že by střelba měla souvislost s lidským strachem z ptačí chřipky. "Podobné případy se děly i v minulosti. Spíše šlo o neuvěřitelně hloupou zábavu. S chřipkou bych to nespojoval. Jedině pak v tom, že člověk je pro ptáky větší hrozbou," zopakoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám