Hlavní obsah

Šest lidí z ministerstva dopravy skončilo ve vazbě

Právo, apb
PRAHA

V korupční kauze na ministerstvu dopravy o víkendu vyhověla pražská soudkyně Věra Bártová návrhům na uvalení vyšetřovací vazby u všech šesti obviněných proto, aby nemohli ovlivňovat svědky.

Článek

"Naše soudkyně tak rozhodla ve třech případech již v sobotu a v dalších třech v neděli dopoledne. Uznala koluzní důvody, tedy aby bylo zabráněno v ovlivňování svědků. Zatím nepovažuje za vhodné uvolňovat více informací," odpověděl v neděli na dotazy Práva náměstek předsedy Obvodního soudu pro Prahu 1 Libor Vávra.

Jména šesti vazebně stíhaných osob soudci, žalobci a policisté zatím utajují. Nepotvrdili, jestli je stíhán i sedmý podezřelý zadržený policií rovněž minulý týden ve čtvrtek.

Podle informací Práva by měli být vazebně stíháni pracovníci ministerstva dopravy Ludmila Schwarzová a Josef Láznička, olomoucký podnikatel František Vybíral a pražský podnikatel v oboru realit Miloš Červenka.

O sedmém stále nerozhodnuto

Soud i žalobci a policisté zatím nechtějí upřesnit, kdo ze tří dalších zatčených minulý týden ve čtvrtek není obviněn a vazebně stíhán, a na které byla vazba uvalena. Jde o Jaromíra Janatu a Rostislava Poláka, kteří jsou spojeni podnikatelskými aktivitami s lihovarem Kolín, a o Josefa Jurku. "Mohu jen říci, že návrhy na vazební stíhání byly podány na šest obviněných. O sedmé osobě nebylo dosud rozhodnuto," řekla včera Právu náměstkyně pražského žalobce Marcela Kratochvílová.

Policie a žalobci tají, jak se dostali korupci na ministerstvu dopravy a v dalších státních orgánech na stopu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám