Hlavní obsah

Miliónové machinace vysvětlí soudu exstarostka Rychvaldu

KARVINÁ

Bývalá starostka Rychvaldu na Karvinsku Pavla Kristová (za ODS) stanula ve čtvrtek před karvinským okresním soudem. Obžaloba ji viní ze zneužití pravomoci veřejného činitele, kterého se měla dopustit v roce 1997, kdy nechala vyplatit téměř tři a půl miliónu stavební firmě za nevykonanou práci.

Článek

Firma, která pracovala na stavbě městského domu s pečovatelskou službou, si měla vyfakturovat práce, které neprovedla, a starostka je pak měla nechat proplatit ze získané státní dotace. Bývalé starostce hrozí vězení od tří do deseti let.

Soudu se nevyhnul ani majitel stavební firmy

Před soudem se octnul také majitel stavební firmy a zástupce firmy, která měla nad stavbou dozor. Oba jsou podle státního zástupce obžalovaní z podvodu, za který jim hrozí dva až osm let vězení.

K prošetření výstavby domu s pečovatelskou službou dal podnět nový starosta Rychvaldu Jiří Absolon (ČSSD), který nastoupil do funkce v roce 1998.

"Když jsem přišel na radnici, bylo veřejným tajemstvím, že se kolem stavby dělo něco nekalého. Proto jsem nařídil inventuru. Na jejím základě jsem podal podnět policii k prošetření," konstatoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám