Hlavní obsah

Otřesná nehoda v Karviné, tři mrtví a tři těžce zranění

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Tři mrtví a tři těžce zranění. Takový je výsledek středeční srážky dvou osobních vozidel, která se stala v Karviné nedaleko Dolu ČSA. Přesné příčiny nehody nejsou zatím známy.

Článek

"Po střetu zemřeli ve voze Škoda 120 tři lidé, další dvě osoby z tohoto vozu byly těžce zraněny. Řidič druhého vozidla - opelu - utrpěl rovněž těžké zranění," informoval mluvčí karvinské policie Stanislav Sobol.

Ve škodovce cestovali zaměstnanci dolu, kteří se vraceli po směně domů. Poslední cesta to byla pro tři muže ve věku 32, 37 a 38 let. Těžké zranění utrpěl také 37letý muž a 39letá žena, kterou vrtulník transportoval do fakultní nemocnice v Ostravě.

Za nehodu pravděpodobně může těžce zraněný řidič oplu, který nepřizpůsobil rychlost stavu silnice a dostal smyk. Vlivem rotace auta pak narazil do škodovky.

Policie na místo nikoho nepouštěla

Policisté silnici uzavřeli a na místo tragédie odmítli vzhledem k charakteru nehody vpustit i novináře. "Nemůžete tam, leží tam mrtví na silnici a zajišťují se stopy," řekli nekompromisně policisté hlídkující u odbočky na Stonavu.

Pohled na tragickou nehodu zamával i se zkušenými policisty a hasiči, kteří byli na místě. "Bylo by dobré, aby všichni řidiči, kteří jezdí s odpuštěním jako hovada, někdy viděli následky podobné nehody. Člověk si přitom uvědomí spoustu věcí," řekl jeden z lidí, kteří na místě zasahovali.

Řidič opelu je hospitalizován na chirurgickém oddělení karvinské nemocnice. "Jeho stav je stabilizovaný, zranění naštěstí neohrožují jeho život. Má pohmožděný hrudník, končetiny a tržné rány po celém těle," uvedla mluvčí nemocnice Dorota Havlíková.

Podobně jsou na tom i muž a žena ze škodovky. "Rozsah zranění je vážný, zatím jsou ve stabilizovaném stavu," řekl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

Reklama

Výběr článků

Načítám